Splavarenje

SPLAVARENJE NA RECI KARAŠ

“AMAZONSKA” VOŽNJA RAFTING ČAMCIMA U JUŽNOM BANATU

Ovaj program je pravi avanturistički izlet za vrele letnje dane opuštajućeg rekreativnog tipa kroz pravu prirodnu oazu i rezervat prirode na samo sat vožnje od Beograda.

Ona je idealna za prave ljubitelje avantura na rekama i uživanja u predivnim pejzažima u prirodi. Može se reći da predstavlja jedan rečni foto safari.

U ovoj avanturi na reci krenućete u rafting 1. klase koja ima oblik ekspedicije tokom koje će te proći kroz prelepe neotkrivene predele koji se naslanjaju na obronke Deliblatske peščare.

Ekspedicija se održava u južnom Banatu na reci Karaš koja je pitoma ravničarska reka te nema opasnosti od prevrtanja, udaranja u stene i drugih bezbednosnih rizika po učesnike, a pogotovo je pogodna i za manju decu. Ali je ona interesantna zbog prepreka na reci, zbog svog krivudavog toka, prolaska ispod starih mostova i prelepih pejzaža od kojih zastaje dah.

Posadu sačinjavaju ekipe od 4-6 osoba zavisno od uzrasta i veličine osoba. Pre početka ekspedicije učesnici prolaze kratku obuku u upravljanju čamcem, o bezbednosnim merama i tehnikom veslanja. Ekspediciju prate vodič i skiperi a učesnici se menjaju u veslanju po etapama na određenim deonicama puta.

Spust traje oko 2 do 2,5 sata posle čega se obilazi rezervat prirode Straža ili eko kamp GAT. Tu se zatim pravi pauza za kupanje na vodopadima ili po želji skakanje sa lijane u reku. Takodje možete igrati odbojku na pesku i druge aktivnosti.

Po završetku ove pauze kreće se vozilima kroz peščaru do etno restorana  Tu na krajnjoj odrednici učesnike čeka riblja čorba kao gurmanska poslastica, po završetku ove prelepe rečne avanture.


by